10.000,00 euro minder hypotheek

Door: Probello


Begin met lezen

10.000,00 euro minder hypotheek

Yes, de nieuwe iPhone is uit! Onbeperkt bellen en de iPhone er `gratis` bij, doe mij die maar. Vervolgens wil je een lening of hypotheek afsluiten en wordt je gewezen op het feit dat je BKR geregistreerd bent. Ouch, je maximale hypotheek wordt opeens verlaagd met 10.000,00 euro. TIEN-DUIZEND-EURO. Dat is gewoon 15x een iPhone 6s!

BK-watte?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Zij registreren kredieten, zoals een persoonlijke lening en afbetalingsregeling bij een postorderbedrijf. Zo ook vanaf 1 mei 2017 elke smartphone (met een waarde van 250 euro of meer) die je bij je abonnement hebt afgesloten.

Hoe weet ik of ik een BKR heb?

Je kunt voor een klein bedrag (á Euro 4,95) bij BKR je eigen gegevens opvragen. Dit kun je online of via je lokale bank doen. Alleen jij en de organisaties die bij BKR zijn aangesloten kunnen je gegevens opvragen. Meer informatie hierover vind je bij het BKR.

Hoe kan ik BKR voorkomen?

Er zijn verschillende opties mogelijk om te voorkomen dat je een BKR registratie krijgt. Het punt uiteindelijk is dat je wilt zorgen dat je geen `lening` hebt afgesloten voor je iPhone of welke andere smartphone dan ook. Hieronder een aantal oplossingen:

  1. Koop de iPhone/smartphone direct af
    Je kunt er voor kiezen een simonly abonnement te nemen en je iPhone los te kopen. Direct afbetalen, zonder lening dus. Is niet de goedkoopste optie maar je ontvangt dan een splinternieuwe smartphone inclusief 1 jaar garantie.
  2. Koop een 2e hands iPhone/smartphone
    Je kan er ook voor kiezen om een 2e-hands smartphone te kopen (van bijvoorbeeld marktplaats). Dit is extreem veel goedkoper dan een nieuwe, alleen ontvang je dan geen garantie en weet je ook niet zeker of het toestel wel naar behoren werkt. Mocht je voor deze optie kiezen test het toestel dan goed voordat je het koopt!
  3. Koop een refurbished iPhone
    Voor vele iPhone modellen is een refurbished versie een interessante optie. Kwalitatief wordt de iPhone dan omschreven `als nieuw` en ontvang je 2 jaar garantie. Daarnaast betaal je ook nog eens een stuk minder dan een splinternieuwe. Dus meer zekerheid en kwaliteit dan een 2e hands smartphone maar een stuk minder kosten dan een splinternieuwe; de meest interessante optie als je het mij vraagt. Hier een overzicht van de beschikbare refurbished modellen.

Vorig artikel Volgend artikel
10.000,00 euro minder hypotheek

Door: Probello
Datum: 29-08-2017
Views: 2.646Reacties op `10.000,00 euro minder hypotheek`:
Dit artikel heeft nog geen reacties. Plaats nu als eerste een reactie.