Feminine kledingstijl wint terrein

Door: MerkEnMode


Begin met lezen

Feminine kledingstijl wint terrein

Goed nieuws voor onze Nederlandse dames: hoewel het clichébeeld van de goedgeklede Française nog steeds overheerst, doet de Nederlandse vrouw niet voor haar onder als het gaat om gevoel voor stijl. Wij kleden ons namelijk steeds vrouwelijker. Dit blijkt een grootschalig onderzoek dat Shop With Your Friends (SWYF) deed onderuit 50.000 vrouwen. SWYF is een van de grootste online fashion portals van Nederland.


De tijd van de Parisienne als ongeëvenaard mode-idool is voorgoed voorbij. Elegante jurken en goed gehakte pumps horen tegenwoordig ook tot de permanente inhoud van de Nederlandse kledingkasten. Daar waar slechts 12,7% van de Françaises haar kledingstijl feminine noemt is dit aantal in Nederland maar liefst 19%. 

 

Chic en casual modestijlen zijn zowel in Nederland als Frankrijk de meest populaire stijlen. In Frankrijk is chic de koploper met 30%, in Nederland beschrijft een kleine 20% van de vrouwen haar kledingstijl op deze manier. In Nederland wordt de casual look het meest uitgedragen, met 24,4%. We hebben dus toch nog wel iets van onze Hollandse nuchterheid over gehouden.


SWYF geeft aan dat de Nederlandse vrouw deze nuchterheid inmiddels perfect weet te combineren met een feminine touch. Vrouwelijke vormen en mooie materialen, gecombineerd met een ketting of een opvallend paar oorbellen. Kleding die prachtig staat zonder dat het belemmert in het dagelijks leven, dat is wat naadloos aansluit bij de nieuwe Nederlandse vrouw.  


Luxury must be comfortable. Otherwise, it is not luxury.

- Coco Chanel -

Vorig artikel Volgend artikel
Feminine kledingstijl wint terrein

Door: MerkEnMode
Datum: 05-01-2013
Views: 11.600Reacties op `Feminine kledingstijl wint terrein`:
Dit artikel heeft nog geen reacties. Plaats nu als eerste een reactie.