Adidas

Adidas verkooppunten en informatie

Over Adidas

(209)

Het verhaal van Adidas begint op bescheiden wijze, diep geworteld in de passie voor sport en innovatie. In 1949, in een klein stadje in Duitsland, werd Adidas opgericht door Adi Dassler. Het doel was simpel maar gedurfd: sportkleding en schoeisel ontwikkelen dat atleten zou helpen hun prestaties te verbeteren. Vanaf het prille begin lag de focus op functionaliteit en prestaties. Adidas begon met het produceren van voetbalschoenen die al snel werden opgemerkt door topspelers. Het was duidelijk dat Adidas iets bijzonders in handen had.

Een van de meest iconische momenten in de geschiedenis van Adidas was tijdens de Olympische Spelen van 1954. De Hongaarse voetbalploeg, die Adidas-spikes droeg, verraste vriend en vijand door de finale te winnen. Dit was een keerpunt voor Adidas en vestigde hun reputatie als een merk dat atleten hielp hun grenzen te verleggen.

In de daaropvolgende decennia breidde Adidas zijn assortiment uit naar andere sporten. De Adidas Stan Smith tennis sneaker, gelanceerd in 1965, werd een wereldwijde sensatie en symboliseerde de vereniging van sport en stijl. De introductie van de Adidas Superstar in 1969 bracht een revolutie teweeg in de basketbalwereld en bracht een cultstatus met zich mee.

In de jaren '70 en '80 werden Adidas-trainingspakken en -schoenen iconisch, gedragen door hip-hopartiesten en atleten. Het merk bleef zich aanpassen en evolueren, altijd gericht op innovatie en prestatie. Een van de grootste successen van Adidas kwam in de jaren '90 met de lancering van de Adidas Predator-voetbalschoenen. Deze schoenen, ontworpen om spelers betere controle over de bal te geven, werden snel de keuze van 's werelds beste voetballers.

Volg ons:

 

Adidas verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Adidas onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom