Betty Barclay

Betty Barclay verkooppunten en informatie

Over Betty Barclay

(257)

Betty Barclay Group GmbH & Co.KG is een dameskledingbedrijf dat gevestigd is in Nußloch bij Heidelberg en onderdeel is van Winter Holding GmbH & Co. KG.

Het bedrijf produceert en verkoopt dameskleding in het middensegment onder de merknaam Betty Barclay, naast andere damesmodemerken. Deze omvatten Gil Bret, Vera Mont, VM van Vera Mont, Robe Légère van Vera Mont, Betty & Co, Cartoon, Saint Jacques, Amber & June en Public. Parfum, tassen en glazen worden via productlicenties verdeeld voor de verschillende merken van het bedrijf.

Geschiedenis

In 1938 nam Max Berk de Mannheimse wasserij Eppstein & Gerstle over en veranderde deze in een dameskledingbedrijf. In 1955 kwam Berk het tienermodemerk Betty Barclay tegen in de Verenigde Staten en richtte Betty Barclay Kleiderfabrik GmbH op in Heidelberg. In 1968 werd het merk Gil Bret toegevoegd, waarmee de productlijn werd uitgebreid met jassen en jacks. Het hoofdkantoor van het bedrijf werd in 1968 verplaatst naar Nußloch. In 1972 verwierf Berk de handelsmerk- en gebruiksrechten voor het merk Betty Barclay. Max Berk stierf in 1993.

In 1987 openden de eerste Betty Barclay shops-in-shops in grotere mode- en warenhuizen. In 1992 werden de eerste licenties voor eigen geuren verleend aan Mäurer & Wirtz. Licenties voor schoenen en accessoires volgden in 1996/97. Het bedrijf opende in 2002 de eerste onafhankelijke Betty Barclay-winkel in Viernheim. Het merkenportfolio van de Betty Barclay Group werd uitgebreid met andere merken, zoals Vera Mont, Gil Bret, Cartoon en meer.

Betty Barclay en haar dochtermerken zijn vertegenwoordigd in meer dan 69 landen wereldwijd, met een focus op vrouwelijke doelgroepen en verschillende collecties die zich richten op diverse stijlen en gelegenheden.

De focus van Betty Barclay

De focus ligt volledig op vrouwen als doelgroep. Het hoofdmerk, Betty Barclay, vertegenwoordigt ongeveer 60% van de totale omzet en biedt een uitgebreid assortiment aan damesmode en accessoires aan. Hieronder valt ook het submerk Betty & Co., dat gericht is op losse onderdelen. Vera Mont richt zich vooral op elegante avond-, cocktail- en bruidsmode. Het merk Gil Bret heeft daarentegen outdoormode, jassen, jacks en sportieve collecties als specialiteit. Binnen de collectie van Gil Bret is Saint Jacques het premium merk voor jassen en jacks. Het jonge merk Cartoon is bedoeld voor een jongere doelgroep.

Volg ons:
Website

 

Betty Barclay verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Betty Barclay onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom