Brax

Brax informatie en verkooppunten
Brax

(93 stemmen)

In 1888 opende Bernward Leineweber zijn bedrijf The Leinenweber in Berlijn. Hij was een van de eerste bedenkers van de -peg- menswear, die hij bovendien zelf maakte en verkocht in zijn shop in Oranienatrasse.

Het eerste Leineweber pand werd geopend in Kollnischer vismarkt en groeide uit tot hoofdkantoor. Na 34 jaar heeft Bernward Leinenweber deze verkocht aan Herbert Tengelmann uit Herford wegens de moeilijke economische zaken waarmee hij te maken kreeg. Tot op heden is de Tengelmann familie nogsteeds de grootste aandeelhouder van de Leineweber groep.

In 1932 werdt het hoofdkantoor verplaatst naar Herford in Berlijn. Een tijdje later in 1950 onstond het merk BRAX. Deze naam ontstond aan de ene hand uit het Engelse bedrijf DAKS en het andere bedrijf Braka (latijns voor broek)

In 1971 werdt BRAX specialist in het produceren in kleding onder eigen label BRAX en legde de focus op mannen broeken.

Al snel een jaar later werdt de lijn uitgebreid en produceerde BRAX ook vrouwlijke broeken. Ook werd in dit jaar de slogan "Finest quality" door hen geclaimed.

1989, BRAX Golf werd geintroduceerd. Ze produceerde een complete collectie speciaal voor golfers.

Enige tijd later in 1998 werd het eerste voledig geautomatiseerde logistiek centrum in Herford geopend. Dit pand had een totale capaciteit van meer dan 745.000 kledingstukken.

BRAX besloot in 2000 haar marketing concept en identiteit aan te passen. Ze kwam met de nieuwe slogan "BRAX: Feel good".

In 2009 besloot ook BRAX de digitale markt op te gaan en opende haar eigen webshop.

Bron: Brax-fashion


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Brax onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Brax aan kunnen passen.