Brax

Brax verkooppunten en informatie

Over Brax

(295)

BRAX, opgericht in 1888 door meesterkleermaker Bernward Leineweber en zijn vrouw Mary in Berlijn, is een Duits kledingmerk dat begon als een specialistische winkel voor heren klaar-om-te-dragen kleding. In de jaren die volgden, bleef het bedrijf groeien en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Brax: 1888 - 1932

Meesterkleermaker Bernward Leineweber en zijn vrouw Mary openden in 1888 in Berlijn een specialistische winkel voor herenkleding. "Off-the-peg" herenmode werd populairder en het bedrijf ontwikkelde zich goed. Het doel was om de pasvorm voortdurend te verbeteren om kleding van het rek voor iedereen te kunnen aanbieden. Na de Eerste Wereldoorlog overleefde het bedrijf door militaire kleermakerij en herstelwerkzaamheden.

Brax: 1932 - 1948

In 1932 nam Herbert Tengelmann het bedrijf over en concentreerde de productie in Herford en behield Berlijn als locatie voor de detailhandel. Het "Haus das Jeden anzieht" (Huis dat iedereen kleedt) beleefde in de jaren '30 een bloeiperiode met een groeiend assortiment, waaronder de Leineweber jas "Der gute Kamerad". Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Leineweber ook uniformen.

Brax: 1948 - 1970

Tegen 1948 was Leineweber hersteld van de gevolgen van de oorlog en begon opnieuw te groeien. In 1950 lanceerde het het broekenmerk BRAX, wat zorgde voor snelle groei. Wolfgang Tengelmann nam in 1959 het bedrijfsbeheer over en de groei zette voort, maar de late jaren '60 brachten economische uitdagingen en druk van goedkopere import.

Brax: 1970 - 1993

Begin jaren '70 werd BRAX verder uitgebreid en ontwikkelde zich tot broekenspecialist. Sigurd W. Gräf en Wolfgang Drewalowski namen in 1979 het management over en moderniseerden het bedrijf. BRAX werd bekend om de gegarandeerde pasvorm en bleef groeien, maar na de Duitse hereniging in 1990 onderging Tengelmann een herstructurering en verkocht het al zijn winkels in 1993.

Brax: 1993 - 2003

Na het verkopen van de winkels herstructureerde BRAX Leineweber de verkoopstructuur in Duitsland. Nieuwe strategieën, zoals het Shop-in-Shop systeem, intensiveerden de samenwerking met detailhandelaren. In 1998 opende BRAX Leineweber een geautomatiseerd logistiek centrum en richtte een afdeling voor kwaliteitsbeheer op. Het bedrijf herpositioneerde zich met de slogan "BRAX Feel Good".

Volg ons:
Website

 

Brax verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Brax onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom