Chanel

Chanel verkooppunten en informatie

Over Chanel

(263)

Het modehuis Chanel, opgericht door Coco Chanel in 1910, is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en iconische merken in de geschiedenis. Coco Chanel introduceerde een geheel nieuwe benadering van kleding de moderne vrouw. Het dubbele C-logo van Chanel is wordt door iedereen wereldwijd herkent.

De beroemde Tweed en Little Black Dress

Chanel staat bekend om het introduceren van tijdloze klassiekers in de modewereld, zoals het iconische tweed jasje en de kleine zwarte jurk (Beter bekend als de "Little Black Dress"). Het tweed jasje, met zijn verfijnde lijnen en luxe afwerking, stond al snel symbool van chic en status. De kleine zwarte jurk, oorspronkelijk ontworpen in de jaren 1920, werd een essentieel kledingstuk dat elke vrouw in haar garderobe moest hebben.

De 2.55 Handtas

Een andere legendarische creatie van Chanel is de 2.55 handtas, ontworpen door Coco Chanel in 1955. Met zijn kenmerkende kettingriem en quilted lederen afwerking, is de 2.55 handtas een prachtig ontwerp. Deze handtas blijft een van de meest begeerde accessoires ter wereld.

Chanel No. 5

Chanel maakte niet alleen furore in de mode-industrie, maar bracht ook de wereldberoemde parfum Chanel No. 5 uit in 1921. Het was het eerste parfum dat ooit werd gelanceerd door een modehuis en het werd al snel een zeer bekend in de parfumwereld. Chanel No. 5 staat bekend om zijn verleidelijke en elegante geur en blijft een van de meest geliefde parfums ter wereld.

De Opkomst van Karl Lagerfeld

Na het overlijden van Coco Chanel in 1971, nam de legendarische ontwerper Karl Lagerfeld het stokje over als creatief directeur van het modehuis. Lagerfeld bracht zijn eigen artistieke visie naar het merk en moderniseerde de klassieke ontwerpen van Chanel, terwijl hij trouw bleef aan de stijl die Coco Chanel zo ooit bedacht heeft.

Volg ons:
Website

 

Chanel verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Chanel onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom