Christian Dior

Christian Dior informatie en verkooppunten
Christian Dior

(40 stemmen)

Christian Dior (Granville (Frankrijk), 21 januari 1905 - Montecatini Terme (Italië), 24 oktober 1957) was een beroemd en invloedrijk Frans modeontwerper.

Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905, in Granville, Normandië. Hij verhuisde met zijn ouders naar Parijs, waar hij later Politieke Wetenschappen studeerde. Hij interesseerde zich voor architectuur, en schetste in zijn vrije tijd onder meer kleding. Die ontwerpen waren zo goed dat hij ze verkocht aan couturehuizen en hij illustreerde de modebijlage van Le Figaro. Dit talent leidde ertoe dat hij in 1938 als ontwerper werd aangenomen bij Robert Piguet. In 1941 stapte hij over naar Lucien Lelong. Marcel Boussac, een textiel-tycoon, besloot 5 jaar later om Diors modehuis te financieren, en kocht een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs, waar Dior nu nog altijd zijn thuisbasis heeft.

In 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie voor de lente/zomer, die al snel bekend stond als de 'New Look': uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door het "La Chambre Syndicale de la Haute Couture" als haute couture modehuis erkend.
Dior stierf onverwachts in 1957, en zijn assistent Yves Saint Laurent nam het roer over en presenteerde in 1958 zijn 1e collectie, Trapeze.

Sinds 1997 is John Galliano aangesteld als Artistic Director van modemerk "Dior". Per seizoen creëert hij 2 collecties, een prêt-à-porterlijn en een couturecollectie. Sinds 2006 is daar ook de cruise-lijn bijgekomen.

Bron: wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Christian Dior onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Christian Dior aan kunnen passen.