Fendi

Fendi informatie en verkooppunten
Fendi

(30 stemmen)

Fendi is een Italiaans modehuis dat onder andere bekend is van zijn Baguette-handtassen. Fendi werd in 1918 gesticht en werd in 1925 gelanceerd als een bont- en leerwinkel in Rome, maar staat nu bekend als een multinationaal modehuis van luxegoederen. Fendi is deel van LVMH, het grootste conglomeraat van luxegoederen ter wereld. Karl Lagerfeld is creatief directeur van Fendi.

Fendi werd gesticht door Adele Casagrande, die toen een bont- en lederwinkel opende in de Via del Plebiscito in centraal Rome. Toen Adele in 1925 trouwde met Edoardo Fendi, besloten ze om de naam in Fendi te veranderen. De zaken bloeiden, en een nieuwe winkel werd geopend in de Via Piave in 1932. Tegen 1946, ging Paola, oudste van de vijf dochters van het paar, voor de firma op vijftien jarige leeftijd werken, die door haar zusters Carla, Anna, Franca, en Alda werd gevolgd. Elk van de dochters erfde 20% van het bedrijf.

In 1962 tekende Duits ontwerper Karl Lagerfeld voor Fendi, hij creëerde het dubbele F-symbool van Fendi. Het FF embleem werd een groeiend internationaal statussymbool. Marvin Traub, voorzitter van Bloomingdale, ontdekte de lederen goederen van Fendi en introduceerde het merk aan de Verenigde Staten. Spoedig volgden andere ?department stores? en Fendi werd een goed vertegenwoordigd merk.

In 1969 stelde Fendi zijn eerste pret-à-porter-collectie voor in het Palazzo Pitti in Florence, waarbij de constant veranderende technieken en creatieve ontwerpen zorgden voor een betaalbare en kwalitatieve bontcollectie. Doordat de zussen geen geschikte stoffen vonden die ze wilden laten zien bij hun bontcollectie, ontstond de pret-a-porter-collectie die opnieuw een groot succes werd. In 1999 verkochten ze Fendi aan LVMH en Prada, wat hen naar schatting 850 miljoen Amerikaanse dollar opleverde nadat ze het bod van Gucci hadden afgeslagen. Sindsdien heeft LVMH Prada opgekocht en investeren ze fors in beide merken en breiden ze het netwerk van boetieks tot 117 uit.

Op 19 oktober 2007 verbaasde Fendi de wereld en stelde ze een collectie voor op de Chinese Muur. Ze showden de nieuwste collectie van Karl Lagerfeld en Silvia Venturini en speciaal ontworpen outfits voor de voorstelling op de Chinese Muur. 88 modellen uit Azië en andere landen showden oosterse en westerse outfits uit de collectie Lente / Zomer ?08 aan meer dan 500 gasten, media en VIP.

Meestal aangeduid als de ?Zucca? print in zijn originele vorm en ?Zucchino? in zijn smallere context. Fendi?s dubbele F logo werd voor het eerst ontworpen door Karl Lagerfeld in de jaren ?60. Het werd gebruikt op verschillende producten van Fendi, met inbegrip van handtassen, portefeuilles, bagage, schoenen en kleding. Kanye West verscheen eenmaal op een feestje met het logo in zijn hoofd geschoren.

Bron: Wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Fendi onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Fendi aan kunnen passen.