Givenchy

Givenchy verkooppunten en informatie

Over Givenchy

(224)

Hubert James Taffin de Givenchy, geboren in 1927 in Beauvais, Frankrijk, werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door de wereld van de mode. Zijn reis begon toen hij, na geïnspireerd te zijn door zijn moeders modetijdschriften, op 17-jarige leeftijd naar Parijs vertrok om te werken voor gerenommeerde couturiers zoals Jacques Fath, Robert Piguet, Lucien Lelong en Elsa Schiaparelli. In 1952 opende hij zijn eigen modehuis, waar hij al snel furore maakte met zijn baanbrekende ontwerpen.

Casual Chic

Givenchy's eerste couturecollectie, gepresenteerd op 2 februari 1952, introduceerde de wereld tot zijn unieke stijl: casual chic. Hij creëerde séparables - lichte rokjes en blouses met pofmouwtjes - van ruw katoen, waarmee hij de basis legde voor zijn kenmerkende look. Givenchy's ontwerpen waren luxueus, met strakke lijnen en effen vlakken in gedurfde kleuren zoals rood, blauw en zwart.

De onafscheidelijke band met Audrey Hepburn

Een bijzondere connectie tussen Givenchy en Audrey Hepburn ontstond in 1953, toen hij een pasbeurt verwachtte van Miss Hepburn en werd verrast door de aanwezigheid van de jonge actrice Audrey Hepburn. Sinds die dag werd ze zijn muze en ambassadrice, gekleed in zijn creaties zowel in het dagelijks leven als op het witte doek. Hun samenwerking zorgde voor onvergetelijke filmkostuums, zoals die in "Breakfast at Tiffany's" en "Sabrina".

Een geur van succes

Givenchy's talent beperkte zich niet tot kleding. In 1957 lanceerde hij zijn eigen parfumdivisie, "Parfums Givenchy", met het iconische parfum De, gevolgd door L'Interdit. De samenwerking met Audrey Hepburn voor de promotie van zijn parfums zorgde voor een legendarische reclamecampagne en versterkte hun onafscheidelijke band.

Van haute couture tot accessoires

In de daaropvolgende jaren breidde Givenchy zijn invloed verder uit. In 1973 introduceerde hij zijn eerste mannencollectie genaamd "Gentleman Givenchy". Naast haute couture en prêt-à-porter omvatte zijn mode-imperium ook accessoires, cosmetica en parfums.

Givenchy ging in 1995 met pensioen en liet zijn modehuis achter in de bekwame handen van getalenteerde ontwerpers. John Galliano, Alexander McQueen, Julien McDonald, Ozwald Boateng en uiteindelijk Riccardo Tisci namen het stokje over als creatieve directeurs, die allen hebben bijgedragen aan het levendige erfgoed van het merk. Op 10 april 2020 maakte het modehuis Givenchy onder leiding van Clare Waight Keller bekend dat hun samenwerking tot een einde was gekomen. Op 15 juni 2020 onthulde het House of Givenchy dat Matthew M. Williams, de mede-oprichter en hoofdontwerper van 1017 ALYX 9SM, benoemd was tot Creative Director. Williams zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van zowel heren- als dameskleding.

Volg ons:
Website

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Givenchy onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom