H&M

H&M verkooppunten en informatie

Over H&M

(268)

In 1947 raakte de Zweed Erling Persson onder de indruk van het succes van winkels in Amerika die kleding in grote hoeveelheden en tegen lage prijzen verkochten. Dit fenomeen was wijdverspreid in New York, maar zeldzaam in Europa. Na zijn terugkeer opende Persson direct zijn eigen winkel genaamd Hennes ("van haar" in het Zweeds) in Västerås, Zweden. Door de lage prijzen werd de winkel meteen een succes. In 1960 besloot Persson het bedrijf uit te breiden door Mauritz Widforss, een winkel gespecialiseerd in jacht-, outdoor- en herenconfectiekleding, over te nemen. De damesafdeling werd stopgezet, maar de mannenkleding bleef. Zo ontstond de naam Hennes & Mauritz.

Het duizendste filiaal

Toen de oprichter in 2002 overleed, was zijn zoon Stefan Persson al twintig jaar eerder hem opgevolgd. Stefan Persson had gedurende die tijd de rol van algemeen directeur op zich genomen en speelde een cruciale rol in de enorme groei van de winkels in Europa. In 2000 nam Rolf Eriksen het stokje over van oud-directeur Stefan Persson. Onder Eriksens leiding werd in 2004 het duizendste filiaal geopend. Op 1 juli 2009 ging Rolf Eriksen met pensioen, waarna Karl-Johan Persson, de zoon van Stefan Persson, het roer overnam.

Hennes & Mauritz: Japan

Hennes & Mauritz kondigde ook aan dat ze van plan waren nog eens 100 nieuwe filialen te openen voor het einde van 2006, vooral in landen zoals Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten. Ook Dubai en Koeweit stonden op de lijst in 2006. Daarnaast betrad het bedrijf in 2007 de Chinese markt met de opening van filialen in Sjanghai en Hongkong. Er werden ook 200 nieuwe filialen geopend in Griekenland en Slowakije. In de herfst van 2008 opende het eerste filiaal in Japan. Meer dan 5000 mensen stonden in de rij om de opening bij te wonen, waarbij directeur Rolf Eriksen zelf aanwezig was.

Verdere uitbreiding

In 2009 breidde H&M uit naar Rusland, met een filiaal in Moskou. Ook landen zoals Egypte, Saoedi-Arabië, Bahrein en Oman kwamen aan de beurt. De uitbreiding in China ging eveneens door, met een geplande opening van een filiaal in Peking in het voorjaar. In het najaar breidde H&M zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten uit met een opening in Libanon. Verdere uitbreidingen in 2010 werden verwacht in Jordanië, Zuid-Korea en Israël, waar Match Retail van plan was om H&M als franchise uit te breiden.

Volg ons:
Website

 

H&M verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over H&M onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom