H&M

H&M informatie en verkooppunten
H&M

(66 stemmen)

In 1947 raakte de Zweed Erling Persson in Amerika onder de indruk van het succes van winkels die kleding in grote hoeveelheden en tegen lage prijzen verkopen. Het fenomeen kwam veel in New York voor, maar weinig in Europa. Na zijn terugkomst opende Persson meteen zijn winkel Hennes ("van haar" in het Zweeds) in Västerås in Zweden. Vanwege de lage prijzen was de winkel gelijk een succes en in 1960 breidde Persson het bedrijf uit door Mauritz Widforss, een jacht-, outdoor- en herenconfectiewinkel, te kopen. De eerste afdelingen werden geschrapt, maar de mannenkleding bleef. Zodoende werd de bedrijfsnaam Hennes & Mauritz.

Toen de oprichter in 2002 overleed, had zijn zoon Stefan Persson hem al twintig jaar eerder opgevolgd en was al even lang algemeen directeur en tevens verantwoordelijk voor de gigantische groei van winkels in Europa. In 2000 volgde Rolf Eriksen oud-directeur Stefan Persson op en onder zijn leiding wordt in 2004 het duizendste filiaal geopend. Op 1 juli 2009 ging Rolf Eriksen met pensioen, waarna Karl-Johan Persson, zoon van Stefan Persson, het roer overnam.

Hennes & Mauritz kondigde ook aan nog 100 nieuwe filialen te willen openen voor het einde van 2006. Vooral in Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten. Dubai en Koeweit waren in 2006 ook aan de beurt. Daarnaast werd China een nieuwe markt voor het bedrijf in 2007. H&M opende een filiaal in Sjanghai en één in Hongkong. Ook kwamen er in 200 filialen in Griekenland en Slowakije. In de herfst van 2008 opende in Japan een eerste filiaal. Meer dan 5000 mensen stonden uren in de rij te wachten om de opening mee te maken. Directeur Rolf Eriksen was zelf aanwezig op deze opening.

In 2009 richt H&M zijn pijlen op Rusland, namelijk in Moskou. Ook Egypte, Saoedi-Arabië, Bahrein en Oman zijn aan de beurt. Ook in China zet H&M zijn expansie verder. Het concern zal een nieuw filiaal openen te Peking in de lente. In het najaar versterkt H&M zijn aanwezigheid in het Midden Oosten met een opening in Libanon, in 2010 wordt uitbreiding in Jordanië en Zuid-Korea verwacht, alsmede in Israël, waar Match Retail H&M als franchise wil uitbreiden.

Bron: wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over H&M onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over H&M aan kunnen passen.