John Galliano

John Galliano verkooppunten en informatie

Over John Galliano

(220)

John Galliano, geboren op 28 november 1960 in Gibraltar, begon zijn opvallende carrière met een reeks gedurfde en theatrale collecties die de traditionele grenzen van de mode verlegden. Galliano's unieke visie en artistieke flair hebben hem al snel een prominente plaats geven binnen de internationale modescène.

Van Central Saint Martins tot haute couture

Galliano studeerde af aan de gerenommeerde Central Saint Martins in Londen, waar hij zijn liefde voor theatraliteit en historische invloeden combineerde met innovatieve ontwerpen. Zijn afstudeercollectie, genaamd "Les Incroyables," trok de aandacht van modecritici en zette de toon voor zijn kenmerkende stijl. Na zijn afstuderen lanceerde hij zijn eigen merk en vestigde zich als een opkomend talent in de modewereld.

De iconische Dior jaren

In 1996 werd Galliano benoemd tot creatief directeur van het iconische modehuis Christian Dior. Tijdens zijn tijd bij Dior creëerde hij extravagante en theatrale collecties die de haute couture naar nieuwe hoogten brachten.

Een Periode van Tegenspoed

In 2011 werd Galliano echter geconfronteerd met controverse en professionele uitdagingen na beschuldigingen van antisemitische opmerkingen. Dit leidde tot zijn ontslag bij Dior en een periode van zelfreflectie en herstel. Ondanks deze moeilijke periode bleef Galliano vastberaden om zijn creatieve visie voort te zetten en zijn plaats in de mode-industrie te herwinnen.

Een triomfantelijke terugkeer

In 2014 maakte Galliano zijn triomfantelijke terugkeer naar de modewereld als creatief directeur van Maison Margiela. Zijn herintrede werd met enthousiasme begroet en hij slaagde erin om zijn kenmerkende avant-gardistische stijl te combineren met de conceptuele benadering van het merk. Zijn vermogen om te experimenteren met materialen, vormen en silhouetten blijft indruk maken op de modecritici.

Volg ons:
Website

 

John Galliano verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over John Galliano onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom