Lacoste

Lacoste informatie en verkooppunten
Lacoste

(96 stemmen)

La Chemise Lacoste is een Frans kledingbedrijf. Het is opgericht door René Lacoste in 1933, een beroemde Franse tennisspeler, en André Gillier. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt kleding, schoeisel, parfum en monturen over de hele wereld. Het bedrijf wordt gemakkelijk herkend door zijn groene krokodil. Het hoofdkantoor van La Chemise Lacoste staat in Parijs, Frankrijk.

Nadat René Lacoste stopte met tennis, zette hij samen met vriend André Gillier, eigenaar van het grootste textielbedrijf van Frankrijk in 1933, het bedrijf op en ontwierp hij het revolutionaire Lacoste polo shirt met een groene krokodil op zijn linkerborst. Lacoste was ook de eerste persoon die het poloshirt bedacht. René Lacoste produceerde niet alleen kleding voor tennis, maar ook voor golf en de zeilsport. In 1951 begon het bedrijf met produceren van gekleurde shirts. Voorheen hadden ze uitsluitend de kleur die ze zelf "tennis white" noemden. In 1952 werden de shirts naar de Verenigde Staten geëxporteerd en kreeg het image van de opperklasse.

Bron: wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Lacoste onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Lacoste aan kunnen passen.