Lucardi

Lucardi informatie en verkooppunten
Herfstacties Lucardi Juwelier

Lucardi

(1 stemmen)

Lucardi bestaat sinds 1988, toen nog bekend onder de naam Luigi Lucardi. In 2002 werd de nieuwe formule losgelaten op de winkels en kreeg Lucardi de nu bekende paarse kleur. Op 29 mei 2006 is Lucardi overgenomen door Klockgrossisten i Norden AB. Dit bedrijf heeft eind 2011 een naamsverandering ondergaan en heet nu Axcent of Scandinavia. Het hoofdkantoor van dit concern is gevestigd in Upplands Vasby, Zweden.

Lucardi juwelier heeft op 19 juni 2017 het IMVO - convenant ondertekend. We willen actief meewerken om de "value chain" van goud in sieraden die Lucardi juwelier verkoopt aan consumenten duurzaam en verantwoordelijk te laten zijn.

Het convenant is gebaseerd op de "due diligence" richtlijnen van de OESO. De OESO is de Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling waar 35 landen bij zijn aangesloten die samen sociaal en economisch beleid ontwikkelen.

Het IMVO-convenant is door Lucardi Juwelier ondertekend en we volgen de 5 stappen die in het convenant zijn vastgelegd. Lucardi juwelier heeft inmiddels met (alle) leveranciers de problematiek bespreekbaar gemaakt en aangegeven welk beleid binnen Lucardi Juwelier gangbaar is. Inmiddels is duidelijk voor onze leveranciers dat er geen ontkomen aan is dat wanneer we onze producten sourcen we keuzes maken gebaseerd op de richtlijn.

Aangezien we in een klein land leven met een groot buitenland zijn er ook onder onze leverancier initiatieven op dit terrein die we onderschrijven. Met onze leveranciers inventariseren we welke initiatieven zij nemen die eveneens bijdragen aan het uiteindelijke einddoel. Het bereiken van een "duurzame" en "verantwoordelijke" goud value chain.


Bezoek website
Herfstacties Lucardi Juwelier
Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Lucardi onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Lucardi aan kunnen passen.