Pierre Cardin

Pierre Cardin informatie en verkooppunten
Pierre Cardin

(36 stemmen)

Pierre Cardin (San Biagio di Callalta, 6 juli 1922) is een invloedrijk Frans modeontwerper.

Cardin werd geboren in San Biagio di Callalta buiten Venetië. Zijn Franse ouders, een wijnproducent en zijn vrouw, leefden in Italië. Zij keerden spoedig terug naar Frankrijk. Hun zoon die indertijd daar op school zat, was gefascineerd door het ontwerpen van kostuums en door architectuur.
Al in 1936, 14 jaar oud, was hij leerling van een modezaak en leerde daar de basis van modeontwerp en -bouw. In 1939 verliet hij zijn thuis om voor een kleermaker in Vichy te gaan werken. Tijdens de oorlog werkte hij voor het Rode Kruis. Na de bevrijding van Frankrijk ging Cardin naar Parijs.

In 1945 werkte Cardin aan het huis van 'Madame Paquin' wat hij later verliet om met haar assistente 'Marcelle Chaumont' te gaan samenwerken.
Daarna werkte hij met Schiaparelli samen gevolgd door Jean Cocteau en Christian Bernard. Uiteindelijk werkte hij 3 jaar samen met Christian Dior, van 1947 tot 1950.
In 1950 opende Cardin zijn eigen winkel en in 1953 begon hij met haute couture, en opende hij zijn Maison de Couture in Rue Richepanse.

Bron: wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Pierre Cardin onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Pierre Cardin aan kunnen passen.