Prada

Prada informatie en verkooppunten
Prada

(57 stemmen)

Prada is een Italiaans modehuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen voor mannen en vrouwen (kleding, lederen accessoires, schoenen en bagage). Het modehuis wordt gezien als een van de meest invloedrijke kledingontwerpers in de mode-industrie. Het merk staat gelijk aan weelderigheid en kwaliteit en wordt doorgaans gezien als statussymbool. Zoals vele andere luxemerken strijdt Prada tegen vervalsingen en verzekert het de klanten van authenticiteit in zijn officiële boetieks en webwinkel.

Winkel van Prada in Milaan
Het bedrijf werd in 1913 door Mario Prada opgericht. In 1978 erfde Miuccia Prada het bedrijf, dat op dat moment nog voornamelijk in lederwaren deed. Zij was degene die de overstap naar haute couture maakte.

Prada is een bekend modemerk en valt te vergelijken met merken als Roberto Cavalli, Christian Dior en Gucci. Prada heeft een eigen label ('PRADA') en een 'jeugdiger' label 'Miu Miu', vernoemd naar een bijnaam van Miuccia Prada.

Bron: wikipedia


Bezoek website

Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Prada onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Prada aan kunnen passen.