Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger verkooppunten en informatie

Over Tommy Hilfiger

(276)

Thomas Jacob "Tommy" Hilfiger, geboren op 24 maart 1951 in Elmira, New York, heeft zijn stempel gedrukt op de modewereld als Amerikaanse modeontwerper. Zijn reis naar roem begon in 1969, toen hij op jonge leeftijd begon te experimenteren met het ontwerpen van hippe kleding. Terwijl hij nog studeerde, waagde hij zich al aan zijn eerste onderneming in kleding. In zijn tienerjaren opende hij zelfs zijn eigen boetiek genaamd "The People Place" in Elmira, die snel uitbreidde naar zeven andere locaties in New York.

Bijna failliet

Na een periode van groei en succes, werd Hilfiger echter geconfronteerd met moeilijkheden en dreigde hij failliet te gaan. Deze tegenslag leerde hem waardevolle lessen en gaf hem het doorzettingsvermogen om een betekenisvolle carrière in de mode-industrie na te streven.

Hilfiger's vastberadenheid en passie voor mode brachten hem naar Manhattan, waar hij zijn talent verder aanscherpte en werkte bij Murjani, het bedrijf achter de beroemde Gloria Vanderbiltjeans. Zijn onderscheidende stijl en toewijding trokken al snel de aandacht, en het bedrijf werd naar de beurs gebracht, waar het uitgroeide tot het hoogst genoteerde kledingbedrijf.

Tommy Hilfiger: het merk

In 1985 zette Hilfiger een opmerkelijke stap met de lancering van zijn eigen merk, Tommy Hilfiger. Zijn eerste mannencollectie werd met enthousiasme ontvangen en omringd door een opvallendemiljoen kostende advertentiecampagne. Deze campagne, waarin Hilfiger zijn merk tussen de "4 geweldige Amerikaanse ontwerpers voor mannen" plaatste, markeerde het begin van zijn opmars naar internationale erkenning. Tegen het einde van de jaren tachtig had het merk al een aanzienlijke jaarlijkse omzet van meer danmiljoen.

De jaren die volgden waren gevuld met prestaties en groei. In 1989 werd het bedrijf overgenomen door de Hongkongse zakenman Silas Chou, en in 1992 werd de Tommy Hilfiger Corporation genoteerd aan de New Yorkse beurs. Onder leiding van Hilfiger werd het merk synoniem met Amerikaanse stijl en klasse.

Tommy werd bekroond

Na een indrukwekkende carrière en erkenning binnen de mode-industrie werd Tommy Hilfiger in 1995 bekroond met de prestigieuze titel "Menswear Designer of the Year" door 'the Council of Fashion Designers of America'. In 2010 werd het merk voor bijna 3 miljard dollar verkocht aan de Phillips-Van Heusen Corporation, een mijlpaal die de erfenis van Tommy Hilfiger nog verder versterkte.

Volg ons:
Website

 

Tommy Hilfiger verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Tommy Hilfiger onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom