Valentino

Valentino verkooppunten en informatie

Over Valentino

(231)

Valentino Garavani, geboren in 1932 in Voghera, Italië, is de visionaire ontwerper achter het gelijknamige modehuis. Van jongs af aan was Valentino gefascineerd door mode en esthetiek. Hij begon zijn modecarrière in Parijs en keerde later terug naar Italië om zijn eigen merk op te richten. In 1960 presenteerde Valentino zijn eerste modeshow in Florence, waar hij de wereld liet kennismaken met zijn verfijnde en tijdloze stijl.

De rode draad: Valentino rood

Een van de meest herkenbare elementen van het merk Valentino is de kleur rood. Valentino Rood, een levendige en diepe tint, werd al snel synoniem met elegantie en luxe. De rode avondjurken van het merk werden al snel favorieten onder beroemdheden en royals, waardoor Valentino een gevestigde naam werd in de modewereld.

De Rockstud revolutie

Valentino blijft niet stilstaan - het evolueert. De Rockstud-collectie, gelanceerd in 2010, bracht een nieuwe dimensie naar het merk met zijn edgy en eigentijdse uitstraling. De combinatie van delicate studs met hoogwaardige materialen creëerde een uniek contrast dat direct herkenbaar is als Valentino. De Rockstud-tassen, schoenen en accessoires zijn al snel uitgegroeid tot bekende items.

Van Hollywood tot de rode loper

Valentino heeft altijd een sterke band gehad met Hollywood en de wereld van entertainment. Beroemdheden zoals Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Jacqueline Kennedy droegen zijn ontwerpen, waardoor het merk een wereldwijde erkenning kreeg. Vandaag de dag zijn Valentino-jurken nog steeds te bewonderen op de rode lopers van internationale evenementen, en blijven ze een favoriet onder veel A-listers.

Volg ons:
Website

 

Valentino verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Valentino onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom