Yoek

Yoek informatie en verkooppunten
Yoek Plus Size Fashion

Yoek

(53 stemmen)

Johanna Timmer, de oprichtster en eigenaresse van Yoek, werd geboren in Amsterdam en had al van kleins af aan een onmiskenbare passie voor mode. Ze groeide op in een ondernemersfamilie; haar vader had een bloemenwinkel en haar moeder was hoofdnaaister bij Hirsch & Cie, een klassiek modehuis voor dames uit de elite. Op 17-jarige leeftijd rondde Johanna haar handelsopleiding af toen ze werd ontdekt als model. Onmiddellijk ging ze van start als model en reisde ze de hele wereld over. Na enige tijd zag ze de kans om haar modellencarrière in te ruilen voor iets waar ze veel meer voor voelde: haar retailkennis in de praktijk brengen nu ze ook meer wist over ontwerpen, het productieproces en pasvormen. Als maatje 36 paste ze moeiteloos in alle creaties van de designers waar ze voor werkte. Maar hierdoor viel het haar ook steeds meer op op dat ?grotere maten? veel lastiger te verkrijgen waren in de landen waar ze werkte, zoals Frankrijk en Italië. Johanna begon te werken als mode agent en verkreeg steeds meer professionele kennis over de modewereld. De merken die zich destijds richtten op mode voor grotere maten, waren dan wel ouderwets of enorm saai en kleurloos. In 1985 zag ze haar kans schoon en volgde haar hart, door het starten van haar eigen grote maten label. Het label richtte zich niet op het produceren van grote aantallen, zoals alle andere merken. Johanna wilde items ontwerpen die ze zelf mooi vond en zou willen dragen, prachtige styles met een perfecte pasvorm en in mooie kwaliteiten. Ze veroverde de plus size modebranche met haar label, en ging daarmee recht tegen de focus op kleine maten in.

Enige jaren later startte designer en stylist Chantal Smits bij het bedrijf. Na het succesvol beëindigen van haar mode-opleiding aan de Montaigne academie, begon ze te werken voor Johanna. Inmiddels is Chantal mede-eigenaar en ontwerpen zij en Johanna alle collecties samen. Hun oneindige passie is zichtbaar in iedere collectie, welke gestaag gegroeid is van vier naar twaalf collecties per jaar. Niet enkel meer een winter- en zomercollectie, maar ook een hoogzomer, mid-winter, een resort en een flash collectie.

Naast het reguliere, moderne Yoek label, zijn er de laatste jaren ook twee andere merken geïntroduceerd; een exclusieve en chique Black Label collectie welke gedurende het hele jaar te verkrijgen is, met prachtige feestkleding voor grote maten. Van schitterende cocktailjurken tot elegante voile tops, om van iedere vrouw een diva te maken. Het tweede merk is Miss Y loves Yoek, een it-girl collectie als het zusje van Yoek. Miss Y is voor de jonge, hippe vrouw; sportief, kleurrijk & een beetje zoet!

De afgelopen drie decennia heeft Yoek zich ontwikkeld tot een kwaliteitsmerk voor alle trendy vrouwen met een grotere maat. Het team van Yoek heeft een helder idee over mode in maat 38 tot en met maat 58: de kleding moet het lichaam niet verbergen, maar iedere vrouw zelfverzekerd en mooi laten voelen. Zoals het modelabel vandaag de dag is, was ooit Johanna?s droom; met een paar ingrediënten kun je vrouwen zich zoveel blijer en mooier laten voelen.

Bron: Youk


Bezoek website
Yoek Plus Size Fashion
Aanpassing voorstellen
Bent u van mening dat de getoonde informatie over Yoek onvolledig of onjuist is? Maak dan een melding zodat wij de informatie over Yoek aan kunnen passen.