Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent verkooppunten en informatie

Over Yves Saint Laurent

(253)

Afkomstig uit het gezin van Charles Saint Laurent, een Pied-Noir en verzekeringsmaatschappij manager, en Lucienne Mathieu, begon Yves Saint Laurent zijn carrière op zeventienjarige leeftijd door te gaan werken voor modeontwerper Christian Dior. Toen Dior in 1957 overleed, nam Saint Laurent, nog maar 21 jaar oud, de leiding over het worstelende modehuis Dior. Zijn vernieuwende ontwerpen brachten het modehuis terug naar succes, met kleurrijke en donkere tinten in zijn collecties, en zelfs een geheel zwarte collectie.

Het ontstaan van YSL

Tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog werd Saint Laurent opgeroepen om te dienen in het Franse leger. Na twintig dagen werd hij vanwege een zenuwinzinking opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij werd onderworpen aan elektroshocktherapie. Als gevolg van zijn gezondheidsproblemen verloor hij de leiding over Dior. Met partner Pierre Bergé begon hij vervolgens zijn eigen merk, met de beroemde initialen YSL. Gedurende de jaren zestig en zeventig zorgde dit merk voor opvallende trends zoals de "beatnik look" en dijhoog omsluitende puntlaarzen. Bekende namen zoals zijn "muze" Loulou de la Falaise en actrice Catherine Deneuve behoorden tot zijn klantenkring.

Yves Saint Laurent naar Gucci

In 1993 werd Yves Saint Laurent's modehuis verkocht aan het farmaceutische bedrijf Sanofi voor ongeveer 600 miljoen dollar. Zes jaar later verwierf Gucci het merk YSL. Tom Ford leidde de ready-to-wear-collectie, terwijl Saint Laurent verantwoordelijk was voor de haute couture-collectie. In 2002, als gevolg van Laurent's leeftijd, gezondheidsproblemen, problemen met de ontwerpen van YSL en conflicten met Tom Ford, werd besloten het couturehuis van YSL te sluiten. Hierna trok Saint Laurent zich steeds meer terug in zijn huis in Marrakesh, Marokko waarna hij op 71-jarige leeftijd overleed en werd begraven in Marrakesh.

Volg ons:
Website

 

Yves Saint Laurent verkooppunten

Alle verkooppunten

Ook interessant
Advertentie
Bekijk aanbieding
Foutje gezien? Is de getoonde informatie over Yves Saint Laurent onvolledig of onjuist is? Laat het ons weten


©2024 Merk & Mode Alle rechten voorbehouden
Merk & Mode is een onderdeel van Merk & Media Group

Groene Stroom   Groene Stroom